I diuen que en fem 30

nanus

A l’Albert, en Ferran, en Santi i tota la patuleia Migdia-Sobrequés

Ja en fa molts que ens espolsàvem la sorra en aquell pati etern de l’escola pública Migdia, de Girona.  Corríem com guineus i ens amagàvem de “La banda” on els grans hi feien coses de grans. O això ens pensàvem. Apreníem a multiplicar, a llegir, a xutar la pilota de plàstic i a tenir una sana competència amb els de “B”. Érem nens dels 80. Amb aquells xandalls horrorosos, les  bales, els cromos, les fotocòpies de Bola de Drac i les excursions a “Catalunya en Miniatura”. Custal, Casadevall i Quadrado. Les tres mestres i aquells crits que les obligàvem a clavar-nos. I els macarrons, les primeres nòvies i aquell viatge a Salou quan tot just ens sortien els primers pèls d’un desastrós bigoti. Ferran, tu encara eres al Verd.

I llavors al Sobrequés. Ara sí, junts. Molts més. A, B, C i fins a E a Batxillerat. Com si fóssim grans. Com si fóssim res més que simples adolescents amb moltes ganes de menjar-se el món. Tardes de joc d’ordinador, d’agafar la primera cigarreta, porret o un “esprai” per anar fer pintades. Amb la política, la música, l’escoltisme o l’esport. Cadascú amb les seves dèries. Descobrir els racons més inhòspits de la ciutat, aclocar els ulls després de les primeres “canyes” i esperar que alguna noi/a ens cardés una mica de cas. I tot plegat en un institut, lluny d’estigmes, amb gent tant diversa com és la nostra ciutat. De Font, de Sant Pau, de l’Eixample, de Montilivi, Sant Narcís o Girona 2. Múltiples orígens, sexes, classes, llengües i somriures, aprenentatge comú. Com ha de ser. Com hauria de ser.

I de sobte un vespre, quan ja ens diuen que ens posem el 3 a l’esquena, ens trobem a una plaça de Gràcia de la qual no ens posem d’acord ni amb el nom. Però les “O” de Girona es mantenen. I les històries. I els records compartits.  I ja ens poden anar dient que ens fem grans, vells, i arrugats que totes les nostres històries dels 80 i 90 quedaran aquí, allà, on vulguem. Perquè d’esperits lliures, crítics i inconformistes en som un bon tros. Una abraçada!

One thought on “I diuen que en fem 30

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s