Quim, vine a Can Catoi.

Un bar de referència. Una església que identifiqui el poble. Un sector clau en l’economia local. Bona gent, un accent clar i particular i uns paisatges que et serveixin per “fardar” a través de la televisió. Això és la coctelera que fa anar l’equip d’en Quim Masferrer i que ha permès que “El Foraster” assolís un bon èxit en la seva primera temporada en horari de màxima audiència a Televisió de Catalunya. Aquesta setmana el programa ha fet una crida a proposar noms de pobles de menys de 1.000 habitants per la segona temporada.

La mateixa setmana m’han arribat bones noves d’amics i amigues amb qui fa temps que no comparteixo unes olives. Rostits per signar papers, panxes que es fan grosses i somriures que creixen. Notícies arribades amb la tramuntana i des de Viladamat. Benvingudes siguin.Tot plegat coincidència. O no, perquè aquestes no existeixen. La qüestió és que ràpidament he pensat que Viladamat es mereixeria un Foraster. I així ho dic. De bar, tenim, com a mínim, el de Can Catoi. D’església, una  de pròpia de la qual un llamp en va fer caure el campanar, d’economia, una pagesia que minva i múltiples serveis en un encreuament històric de les vies de l’Empordà, de bona gent a cabassos, l’accent, tal com raja i els paisatges, que s’enfilin al Puig Segalar.  I per si no en té prou, que busqui què hi ha passat els últims anys: i no parlo de la llegenda que explica que el rei Ferran va fugir des del Mas de Sant Feliu fins al Castell de Torroella, sinó de la creació d’una festa major única per part del jovent, de les polítiques alternatives a nivell municipal i d’un camp de futbol que fa enveja a la comarca. Quim, vine a Can Catoi, corxu. I per Festa Major. Enguany cau a principis d’agost. Serà un bon regal per aquesta generació que s’ha deixat la pell al poble i que aquests dies ens carreguen de bones notícies.

I si voleu col·laborar amb la petició, no cal que entreu a Change.org. Feu un tuit amb #QuimvineaCanCatoi i riurem una estona.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s